Suroviny:
50 dkg tučnějšího pečeného masa (použil jsem zbytkové maso z pečené hlavy, bůčku a uzených žebírek), 25 dkg kuřecích jater, paštikové koření, 2 vejce, 250 ml smetany, anglická slanina a domácí uzený špek k vyložení formy, sádlo, cibule
Postup
Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme.
Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou.
Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme.
Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do zozpálené trouby zhruba na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.
Poznámka
Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.